Energiecafé Koken en stoken zonder aardgas bij deA

Foto: Stevepb pixabay

Koken en stoken zonder aardgas is een hot topic. Kan dat nu al, en wat kun je zelf doen? deA, duurzame energiecoöperatie Apeldoorn, houdt op 16 mei vanaf 19.30 een energiecafé op Ecofactorij 18.

Dat het voor ons land én voor het klimaat belangrijk is om ons aardgasverbruik terug te schroeven is duidelijk, maar welke manieren zijn er om dat te verminderen? Sterker nog: hoe kunnen we koken en stoken zónder aardgas.

Tijdens het energiecafé schetsen gesprekspartners met kennis van zaken de diverse mogelijkheden om minder of geen gas te gebruiken. Natuurlijk is er tijdens dit energiecafé veel ruimte voor vragen en voor een goed gesprek over dit actuele onderwerp.

Het energiecafé is een ontmoetingsplek voor Apeldoorners die willen meedenken en meepraten over duurzame energieoplossingen in en rond  Apeldoorn. Meer info via de website van de-A.  Opgeven kan via mail: [email protected]

Programma energiecafé Koken en stoken zonder aardgas

19:00 Inloop

19:30 Arien Scholtens, voorzitter deA, welkom en introductie bij het programma

19:40 Leo Brummelkamp, Alliander, biedt inzicht in het huidige gasnet, in ons huidige gas- en elektriciteitsverbruik en het             aandeel en belang van gas hierin.

20:20 Rokus Wijbrans, Energieprofessionals voor Bewoners, schetst alternatieven voor aardgas zodat we ook zonder aardgas kunnen koken en stoken.

21:00 Discussie: wat betekent dit voor mijn eigen huishouden? Wat betekent dit voor mijn bedrijf? Wat kan ik zelf doen? Wat wil ik als lid van deA?

21:45 Suggesties verzamelen voor volgende energiecafe’s over duurzame warmtevoorziening

22:00 Afsluiting met drankje

Bezoekersinfo:

Energiecafé Koken en Stoken zonder aardgas

dinsdagavond 16 mei 19.30 uur

Ecofactorij 18, Apeldoorn.

Reacties