Kom in actie tegen de komst van een mega geitenstal!

Foto: PvdD

Een meerderheid van de gemeenteraad van Apeldoorn wil via een verkorte procedure de komst van een mega geitenstal met ruim 4000 geiten mogelijk maken. Dit zou betekenen dat één van de grootste geitenstallen van Nederland in de directe omgeving van Apeldoorn komt te staan.

Gevolgen komst mega geitenstal

Een verhoogde uitstoot van ammoniak, stikstof en fijnstof zal de lucht in de directe omgeving van de stal vervuilen. Wanneer echter de Q-koorts uitbreekt zal een gebied van 5 km rondom de stal besmet raken en daarmee 10 basisscholen, campings en recreatiegebieden, maar ook bewoners van Beemte Broekland, Teuge, de Vecht, Nijbroek, Vaassen en Apeldoorn Noord in direct contact komen met het virus.

Het is dan ook ongelooflijk dat de gemeente economische belangen boven de gezondheid van burgers, dieren en onze natuur stelt.  Wij vinden dit onacceptabel!!!

Vindt u dat ook? Kom dan in actie en maak bezwaar tegen de komst van deze stal!!

mega geitenstal

Actie op het Raadhuisplein!

Op zaterdag 20 mei staan we samen met o.a. Groen Links, SP en de SWMA op het Raadhuisplein in Apeldoorn en kunt u bezwaar maken tegen de komst van deze mega geitenstal door het ondertekenen van een zienswijze. Hoe meer zienswijzen we die dag verzamelen, hoe meer de raad zal moeten inzien dat wij dit niet pikken.

TOT DE 20e MEI OP HET RAADHUISPLEIN!!!

Cookieinstellingen