Tactus lanceert kenniscentrum LVB en Verslaving

Foto: pixabay WerbeFabrik

Tactus Verslavingszorg heeft het Kenniscentrum LVB en Verslaving gelanceerd. In het Kenniscentrum worden expertise en ervaring in de zorg voor mensen met een Lichte Verstandelijke Beperking en een verslaving gebundeld.

LVB en Verslaving, kwetsbare groep met hoge risico’s

De LVB-doelgroep krijgt bij Tactus veel aandacht. En terecht, het is een onderbelichte kwetsbare groep met hoge risico’s op verslavingsproblematiek. “We hebben de afgelopen jaren al veel bereikt voor deze doelgroep. Tactus heeft een uitgebreid preventieaanbod, scholing voor professionals en veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. En nu lanceren we het Kenniscentrum LVB en Verslaving waar al deze kennis wordt gebundeld”, aldus Joanneke van der Nagel, initiatiefnemer van het Kenniscentrum. Ze is als psychiater verbonden aan Tactus en gepromoveerd op het onderwerp.

Waarom een kenniscentrum?

Mensen met LVB hebben een verhoogd riscio op verslaving en veel verschillende instellingen krijgen te maken met de problematiek van deze mensen. Van der Nagel: “Daarom start Tactus een kenniscentrum met als doel de expertise in zorg, preventie, scholing, onderzoek en innovatie rondom het thema te bundelen. Zo hopen we de best mogelijke zorg voor deze groep te realiseren.”

Over het kenniscentrum

Het Kenniscentrum LVB en Verslaving werkt samen met verschillende ketenzorgpartners, koepelorganisaties en onderzoeksinstituten.

Het Kenniscentrum LVB en Verslaving wil voorop blijven lopen in de zorg, preventie, scholing en onderzoek & innovatie rondom LVB en verslaving. Hiermee willen de initiatiefnemers laten zien dat goede verslavingszorg voor mensen met een lichte verstandelijke beperking wel degelijk mogelijk is.

 

Reacties