Stichting 100Plus Events redt het Bierfestival…

Foto: Den Spieker Evenementen

Stichting Bruisend Apeldoorn, grondlegger van Het Internationaal Bierfestival dat elk jaar plaats vindt op de eerste zondag van september in Apeldoorn, heeft aangegeven het evenement niet langer te organiseren. Nu is er een oplossing gevonden: Stichting 100Plus events heeft het concept van het festival overgenomen en verklaart dat Het Internationaal Bierfestival op 2 september 2018 opnieuw plaatsvindt!

Internationaal Bierfestival

De laatste tijd gaan er veel berichten de ronde over Apeldoornse evenementen die ophouden te bestaan of die een ander onderkomen zoeken. Zo ook Het Internationaal Bierfestival dat de afgelopen 11 jaar plaatsvond op de eerste zondag van september op het Marktplein in Apeldoorn.

Stichting Bruisend Apeldoorn heeft aangegeven het evenement vanwege strengere regelgeving, hogere kosten en nog verdere versobering van subsidiegelden niet langer te kunnen voorzetten en de stichting te beëindigen.

De Apeldoornse bevolking en evenementenorganisatoren hebben hierop teleurgesteld gereageerd; “Het kan toch niet zo zijn dat een iconisch evenement als Het Internationaal Bierfestival ophoudt te bestaan!?”

Het was duidelijk dat er dringend behoefte was aan een oplossing en gelukkig is die nu gevonden…

Stichting 100Plus events maakt evenementen mogelijk

De oplossing komt uit onverwachte maar zeer vertrouwde hoek. De beschermengel is Stichting 100Plus events. Een stichting die, vaak achter de schermen, het doel nastreeft evenementen mogelijk te maken. Bijvoorbeeld vindt er elk jaar op de laatste zaterdag van oktober The Original 80s Party plaats. Dit jaar op 28 oktober in de Zwitsal-Hallen te Apeldoorn.

Dit evenement wordt onder andere mogelijk gemaakt door de Stichting 100Plus events en wordt gerealiseerd door Den Spieker evenementen-organisatie als operationeel verantwoordelijke organisator. Stichting 100Plus events is zeer begaan met het lot van Apeldoornse evenementen en was vorig jaar nauw betrokken bij “Swim to Fight Cancer 055”.

Een evenement ten bate van kankerbestrijding dat door de belangeloze inzet van diverse bedrijven zoals Stichting 100Plus events en Den Spieker evenementen-organisatie een groot succes is geworden. Om evenementen van deze omvang goed vorm te kunnen geven is er een hechte vertrouwensband en goede samenwerking nodig tussen diverse (evenementen-) bedrijven.

Toen duidelijk was dat Het Internationaal Bierfestival zou ophouden te bestaan en er in 2017 geen bierfestival in Apeldoorn zou plaatsvinden, hebben de leden van de voormalige Stichting Bruisend Apeldoorn en Stichting 100Plus events de hoofden bij elkaar gestoken en een vorm bedacht waarin het Bierfestival in 2018 wél doorgang kan vinden. En de oplossing is er…

Vertrouwd concept

Het beproefde concept blijft bestaan. Alle vertrouwde elementen van het festival zijn overgenomen door de nieuwe organisator. Als tipje van de sluier wordt er aangegeven dat de nieuwe organisatie, die bekend staat om de originele, revolutionaire en creatieve wijze waarop ze evenementen vormgeeft en realiseert, ook nieuwe elementen aan het evenement zal toevoegen.

Welke dat zullen zijn blijft nog een verrassing. Uiteraard blijft natuurlijk de nadruk liggen op de presentatie door diverse brouwers van speciaal bieren en het proeven daarvan. Brouwers kunnen nu al hun interesse kenbaar maken voor het evenement op 2 september 2018 via het bekende emailadres: [email protected]

Ook kunnen bezoekers genieten van heerlijke hapjes en diverse vormen van entertainment tijdens het festival. Alle voorbereidingen zijn inmiddels getroffen zodat er niets meer in de weg staat om op de eerste zondag van september in 2018 het evenement wederom op vertrouwde wijze te laten plaatsvinden. Voor zover het er nu uitziet gaat het iconische evenement Het Internationaal Bierfestival een bruisende toekomst tegemoet. Volg alle nieuwe ontwikkelingen op FaceBook of op de website van het bierfestival!

Reacties

Cookieinstellingen