Sportschool He Yong Gan wint vijf prijzen tijdens Guo Shu Cup 2017

Foto: Instituut He Yong Gan

Instituut He Yong Gan te Apeldoorn was afgelopen zondag 28 mei 2017 uiterst succesvol in Amsterdam op de Guo Shu Cup 2017. De Apeldoornse sporters behaalden twee keer goud en drie keer een bronzen medaille.

Vroeg in de ochtend verzamelden de deelnemers aan de Guo Shu Cup zich bij het station in Apeldoorn voor het vertrek naar de Guo Shu Cup 2017. Dit grote Chinese vechtkunst toernooi wordt elk jaar georganiseerd door Sifu Hennie Eleonora van Liu He Men Kungfu te Amsterdam.

Shaolin He Yong Gan Apeldoorn (Shaolin Kungfu Apeldoorn) doet landelijk aan veel wedstrijden mee, maar deelname aan de Guo Shu Cup 2017 was voor het eerst. Leden van sportscholen uit binnen- en buitenland namen deel aan het toernooi.

Guo Shu Cup 2017

Er waren verschillende categorieën van stijlen op dit toernooi, zo was er een wedstrijd mat voor zuidelijke kungfu stijlen, moderne wu shu en een mat voor Shaolin Kung Fu. Er was een delegatie uit China aanwezig van de Ying Wu federatie, maar ook vijf Shaolin monniken waaronder meester Shi Yan Xu. Shaolin sportschool Apeldoorn deed mee met vijf deelnemers op de Shaolin wedstrijd mat.

Prachtige resultaten waren het gevolg van een goede, gedegen voorbereiding en de vele extra trainingsuren die gemaakt waren door de deelnemers.

Mustafa Seker won maar liefst 2 keer goud zowel ongewapend als met de stok, Tiago Fuzzally won 2 keer een derde plaats met zwaard en zijn tijgerstijl. Laura Bonthuis werd derde met haar prachtige waaiervorm. Kortom een erg goed resultaat voor deze sportschool uit Apeldoorn, op naar de volgende Guo Shu Cup!

Reacties

Cookieinstellingen