Programma Volkssterrenwacht Bussloo juni 2017

Foto: Volkssterrenwacht Bussloo

Voor de liefhebbers staat er in februari weer veel op het programma bij Volkssterrenwacht Bussloo. Elke lezing begint om 20.00 uur tenzij dit anders is aangegeven op de website! Is de lucht tijdens een bijeenkomst helder dan kan er in de pauze en na de lezing door de telescopen van de sterrenwacht worden gekeken!

Vrijdag 2 juni

De Aarde vanuit de Ruimte  – Alex Scholten

Een schitterende multimedia-presentatie die aan de hand van satellietbeelden een ongebruikelijke kijk op onze eigen planeet geeft. Reis mee over zeeën en continenten, bergen en woestijnen. Uw gids is Alex Scholten.

Volkssterrenwacht Bussloo juni 2017

Vrijdag 9 juni

Zwaartekracht  – Christiaan Schriks

Christiaan Schriks legt uit hoe de zwaartekracht een belangrijke rol speelt bij vrijwel alle processen in de sterrenkunde. Van de banen van planeten om de zon, de levensloop van sterren, de beweging van sterrenstelsels tot de uitdijing van het heelal. Wat is zwaartekracht eigenlijk en waarom speelt deze zo’n belangrijke rol?

Volkssterrenwacht Bussloo juni 2017

Vrijdag 16 juni

BlackGEM: op zoek naar zwaartekrachtsgolven

                   – gastspreker dr. Steven Bloemen    (Univ. Nijmegen)

Aan de Radboud Universiteit in Nijmegen wordt gewerkt aan de bouw van een BlackGEM-array van telescopen. Dr. Steven Bloemen legt uit hoe astronomen hiermee op jacht gaan naar zwaartekrachtsgolven: rimpels in de ruimtetijd, veroorzaakt door de samensmeltingen van zwarte gaten en neutronensterren.

Volkssterrenwacht Bussloo juni 2017

Let op: voor deze lezing is voorkennis noodzakelijk!

Vrijdag 23 juni

De Melkweg in 2 Giga pixel  – Hendrik Beijeman

Astrofotograaf Hendrik Beijeman heeft onder de donkere hemel van Namibië de sterrenhemel gedetailleerd vastgelegd. Hij laat zien hoe hij uit de diverse opnamen een  fraai totaalbeeld van de Melkweg heeft gecreëerd.

Volkssterrenwacht Bussloo juni 2017

Vrijdag 30 juni

Ruimtestations – Alex Scholten

Sinds de jaren ’70 vindt bemande ruimtevaart vooral plaats aan boord van ruimtestations. Tijdens veelal lange verblijven doen astronauten hier zeer uiteenlopend onderzoek. Alex Scholten geeft een overzicht van de diverse ruimtestations en hun missies.

Volkssterrenwacht Bussloo juni 2017

Bezoekersinformatie:

Adres: Bussloselaan 4 Bussloo (gem. Voorst)

Meer info via tel: 0571-262006 of via e-mail: [email protected]

Geopend elke vrijdagavond vanaf 19.30 uur

Entree: volwassenen: .€ 5,00 en t/m 14 jaar € 2,50

 

Cookieinstellingen