Expositie”tussen licht en donker” bij Loolaan Galerie

Foto: Royal Talens

Van 8 tot en met 30 juli is ieder weekend de thema expositie “ Tussen licht en donker” te bekijken in de Loolaan Galerie in Apeldoorn. In deze verrassende expositie laten diverse Apeldoornse kunstenaars, aangesloten bij de Stichting Ateliers Apeldoorn, zien hoe zij het thema “ tussen licht en donker ” ervaren.

Rembrandt van Rijn wordt gezien als de meester van licht en donker. Hij wist in zijn werk het licht op een bijzondere manier te gebruiken. Maar ook Leonardo da Vinci zei al: Alles wat we zien is het verschil tussen licht en donker. In de maand juli is te zien hoe de kunstenaars met dit thema omgaan. Ieder in zijn eigen stijl en op zijn eigen manier, waarbij licht en donker centraal staat.

De deelnemende kunstenaars zijn o.a.: Gera Zoet, Hans Bulder, Arie Otten, Doortje de Vries, Karim Omayri, Jacintha Bierens,Rob Weddepohl, Lea Leenen, Theo Semeijn, Rene Heeres, Wim Streep, Rene Ellenbroek, Ferry Staverman, Riks Vos, Peter ten Lohuis en Wilma Stegeman.
.

Het belooft een bijzondere expositie te worden, met verschillende stijlen en technieken, die zeker de moeite waard is om te bekijken. De galerie, aan de Loolaan 31a, is van 8 tot en met 30 juli ieder weekend geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Er zijn dan ook diverse kunstenaars aanwezig om meer te vertellen over de werken en het thema. De toegang is gratis.

Reacties

Cookieinstellingen