Galerie H10a laat nieuwe schilderijen en keramiek zien

Foto: Galerie H10a

Galerie H10a laat van 30 juni tot en met 5 augustus nieuwe schilderijen en keramiek zien. Schilderijen van Willy Branckaerts en keramiek van Mirjam Van Oostveen.

Willy Branckaerts (1964) is als zoveel kunstenaars een verzamelaar. Op zijn atelier stapelt hij allerlei materiaal op dat mogelijk ooit nog wel eens ergens voor kan dienen ; oude stukken behangpapier, gebroken sierlijsten, een oude plank,…

Diversiteit

Hij maakt handig gebruik van de enorme diversiteit aan (afval)materialen welke zo een nieuw recht van bestaan verwerven als onderdeel van een artistiek concept. Het zijn altijd restanten, dingen die waardeloos zijn geworden; weggeworpen, afgebroken, afgescheurd.

Maar altijd zijn ze getekend door de tijd. In zijn oudere werk is vooral het verweerde behangpapier prominent aanwezig, getranscendeerd in abstracte trompe l’oeils. In het recentere werk krijgt het figuratieve meer aandacht als ook maatschappelijke thema’s zoals in zijn Kruisweg 2.0 van 2015; waar, als afdekmateriaal gebruikt, karton met verfvlekken en tape resten als drager dient.

Ook nu dienen er doeken die als afdekmateriaal werden gebruikt als drager. Het begin is niet langer het bekende witte doek maar een drager met reeds een geschiedenis in zich.

Persoonlijkheden

Mirjam van Oostveen (1972) maakt beelden als persoonlijkheden. Een dagelijkse bron van inspiratie zijn de vele gezichten en uitdrukkingen van mensen met elk hun eigen geheimen, verhalen en karakteristieke eigenschappen.

In haar beelden gaat zij vaak uit van introverte uitdrukkingen die de kijker in verwarring kunnen brengen of juist ruimte geeft voor een eigen interpretatie. Ze werkt graag met contrasten tussen innerlijk en uiterlijk en zoekt de interactie met de kijker.

De beelden zijn gemaakt van steengoed keramiek waarbij Mirjam graag veel van de huid laat zien en ze deels voorziet van een mat steenachtig glazuur in natuurlijke tinten.

Galerie H10a is gevestigd in Winkelcentrum De Eglantier 250 in Apeldoorn, en is geopend op vrijdag en zaterdag van 13 – 17 uur.
Naast deze expositie is ook het eigen werk van het kunstenaarscollectief H10a te zien: Anneke Eggermont, Ineke Moes, Gerard Oltmans, Roel Ottow en Kees Woestenenk.

Reacties