Zo blijf je op gewicht tijdens je vakantie

Foto: Pixabay

De vakantie is begonnen en dat betekent voor velen van ons: genieten van lekker eten en drinken. Daar is uiteraard niets mis mee, maar hoe voorkom je dat je niet met extra kilo’s thuiskomt?

Met deze tips blijf je in shape.

Rustige en gezonde start

Vaak eten we tijdens onze vakantie meer tijdens de lunch en het diner dan we thuis gewend zijn. Begin daarom je dag rustig en gezond qua eten en vermijd waar mogelijk koolhydraten. Eet wat lokaal fruit met bijvoorbeeld yoghurt, kies voor een omelet of neem wat havermoutpap met fruit.

Ook werkt het reinigend om je dag met een glas lauw water te beginnen met wat uitgeperste citroen erin. Dit zorgt ervoor dat je minder hongerig bent.

Eigen boodschappen en snacks

Als je in een appartement of op een camping verblijft, doe dan zoveel mogelijk eigen boodschappen. Ook al heb je wellicht geen zin om te koken, zorg ervoor dat je gezond eten inslaat, ook voor tussendoor. Je hoeft niet iedere avond uiteten te gaan, dus ga naar de lokale markt en ontdek wat voor lekkers je vakantieland te bieden heeft.

Ga je een dag op pad of naar het strand? Neem dan je eigen snacks of lunch mee. De verleiding is groot om iets te gaan halen, maar dit zijn snel ongezonde en vette happen. Nootjes, fruit of rauwkost zijn prima tussendoortjes. Ga je uiteten? Vermijd dan het mandje met stokbrood en sla zo af en toe het dessert over.

Blijf in beweging

De strandstoel is erg verleidelijk, maar blijf ook in beweging tijdens je vakantie. Neem je sportspullen mee en zorg dat je iedere dag actief blijft. Je hoeft niet meteen naar een sportschool, maar maak in de ochtend een wandeling, ga fietsen of trek elke dag een paar baantjes in het zwembad.

Dit is tevens een prima plek om een paar oefeningen te doen. Zorg dat je elke dag iets van beweging krijgt: een romantische wandeling na tafel telt ook mee!

Mariëtte, nieuws.nl