Snelle en doeltreffende behandeling van sportblessures

Foto: Annatommie mc

Jaarlijks lopen sporters in Nederland zo’n 3.7 miljoen blessures op. De meeste risico’s lopen hardlopers, voetballers, volleyballers, hockeyspelers en mensen die vechtsporten beoefenen.

Niet alleen vervelend voor jezelf maar vaak ook voor je baas als je blessure zo erg is dat je niet kunt werken. Al met al kost het de gemeenschap veel geld en daarnaast wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer van je blessure af zijn!

Specialisatie

Annatommie mc is gespecialiseerd in het behandelen van sport-gerelateerde klachten. Op iedere vestiging is een speciale sportpoli. In Apeldoorn is de sportpoli recent geopend. Zo wordt het meest optimale en doeltreffende behandelresultaat voor elke sporter gerealiseerd.

De orthopedisch chirurgen hebben een bijzondere expertise op het gebied van sportblessures. Zij werken veel samen met top- en recreatieve sporters. Annatommie mc heeft daarnaast verschillende ervaren sportfysiotherapeuten in dienst.

Alle vormen van diagnose en behandeling worden gericht ingezet, passend bij het specifieke letsel en de eisen en mogelijkheden van de sporter.

Kruisbandletsel

Zo maken ze gebruik van de operatietechniek Ligamys. Dit is een relatief nieuwe techniek waarbij geprobeerd wordt om voorste kruisbandletsel te hechten.

Dit in tegenstelling tot klassieke technieken waarbij de gescheurde voorste kruisband wordt vervangen door eigen, donor of kunststof pezen. De impact van de operatie is kleiner en het herstel gaat sneller, waardoor je gemiddeld drie tot zes maanden sneller bent hersteld en de knie volledig kunt belasten.

Naast blessures aan de knie zijn de orthopedisch chirurgen ook gespecialiseerd in blessures aan de schouder, elleboog en pols, heup en voet en enkel.

Annatommie mc

Annatommie mc is een medisch centrum dat sinds 2003 hoogwaardige verzekerde zorg biedt ter voorkoming én genezing van bewegingsklachten. Met een doorverwijzing van je arts kun je al binnen drie dagen terecht. Van de zes vestigingen is er één in Apeldoorn.

Om een goeie diagnose te stellen beschikt Annatommie mc over eigen geavanceerde MRI-, röntgen– en echoapparatuur. Makkelijk zodat je niet wéér doorgestuurd hoeft te worden. Een sport orthopedisch chirurg neemt de diagnose met je door en stelt een behandelprogramma op. Mocht je geopereerd moeten worden, dan wordt je binnen twee weken geholpen.

Alles om zo snel mogelijk van je blessure af te zijn zodat je weer lekker kan gaan sporten en aan het werk kunt.

Verwijzing

Met een verwijzing van je huisarts kun je een afspraak maken via het telefoonnummer 088 022 0600. Je vindt Annatommie mc aan de Steenbokstraat 33, 7324 AZ in Apeldoorn. Wil je meer weten? Kijk dan op de website https://annatommiemc.nl/

Cookieinstellingen