Al bijna 4500 aanmeldingen voor Burendag 2017

Foto: Burendag 2017

Bijna 4450 buurten hebben zich al aangemeld voor Burendag 2017, een evenement dat mensen dichter bij elkaar moet brengen. Dat zijn er ruim duizend meer dan vorig jaar rond deze tijd.

Het ziet er naar uit dat het record van 2016 hiermee verbroken gaat worden. Toen deden er uiteindelijk 4600 buurten.

Twaalfde Burendag

Burendag valt dit jaar op 23 september. Buurtbewoners ontmoeten elkaar tijdens Burendag bij allerlei activiteiten om elkaar beter te leren kennen of te helpen. Het is de twaalfde keer dat het evenement wordt georganiseerd. Naar schatting deden er vorig jaar een miljoen mensen mee.

In heel Nederland vinden evenementen plaats. Buurtgenoten komen samen om iets voor de wijk te doen. Ze knappen bijvoorbeeld de straat op, leggen een buurtmoestuin aan of timmeren een picknicktafel.

Op 13 juni gaf koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, het startsein voor Burendag. Sindsdien kunnen buren zich op de website van Burendag aanmelden.

Apeldoorn e.o.

Ook in Apeldoorn en omringende dorpen zijn diverse activiteiten aangemeld door buren. Hier kun je kijken waar er in jouw buurt iets georganiseerd wordt. Is er bij jou nog niets te doen en heb je ook zin iets te organiseren? Meld je dan hier aan.

Je kunt individueel met je buren meedoen, maar ook als stichting of vereniging iets organiseren. Tot 18 augustus kun je een financiële bijdrage aanvragen waarbij geldt: op=op

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen