Rechtswinkel moet voor einde van het jaar in Apeldoorn verschijnen

Foto: ajel, pixabay

Dat is de reden van de enquête die de 4 studenten Recht hebben opgezet. Nieuw is het niet in Apeldoorn. Een rechtswinkel was er tot voor kort wel. Samen met Zutphen werden juridische vraagstukken voor geïnteresseerden beantwoord. En dat past precies in het straatje van de afdelingen van de Rechtspraak in Gelderland. In Apeldoorn zit het kantongerecht en in Zutphen onder andere de Rechtbank in eerste aanleg.

Gratis juridisch advies

Een rechtswinkel is een stichting die inwoners van een bepaalde plaats of regio gratis voorziet van juridisch advies. Omdat rechtswinkels stichtingen zijn, is er geen winstoogmerk en daarom kan de juridische hulp ook gratis blijven. Bij juridische vraagstukken kan de burger zich tot een rechtswinkel wenden en daaropvolgend kan de rechtswinkel proberen een oplossing te bieden. Wanneer dit onverhoopt niet lukt, kan de rechtswinkel de cliënt adviseren over vervolgstappen. Een rechtswinkel is in de meeste gevallen een initiatief van studenten die rechtsgeleerdheid studeren. Deze studenten doen de kennis op aan de universiteit op en zijn erg enthousiast om hun kennis in praktijk te brengen. Zo ontstaat er een win-win situatie: gratis juridisch advies voor de cliënten, juridische praktijkervaring voor de studenten!

Rechtswinkel

De 4 Apeldoornse studenten hebben een enquête opgesteld. Zij studeren aan de Universiteit Utrecht en willen met de enquête peilen wat de behoefte is. Gratis juridisch advies zal echt wel interesse bij Apeldoorners opleveren. “Met de enquête willen we achterhalen hoe groot de behoefte is.  Of mensen verwachten dat advocaten ondersteuning bieden. Of hoe mensen contact zouden willen hebben,” aldus Tim Janssen. Janssen: “De enquête vindt u in deze link en kost iets meer dan een minuutje invullen. U doet ons, maar straks ook een heleboel Apeldoorners er een plezier mee.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen