Royal Polo at the Palace eerste editie geslaagd

Foto: Pixabay

Een kanonschot van de 11e Afdeling Rijdende Artillerie en een optocht van postkoetsen meer dan een eeuw oud waren de start van de eerste editie van Royal Polo at the Palace. De dresscode was summer chic en daar hadden veel toeschouwers zich dankzij het mooie weer ook uitstekend aan gehouden. Vooral veel zomerjurkjes en bijpassende hoedjes waren er te zien op het terrein van Paleis het Loo.

Polosport

Polo is vooral een Britse sport. In Groot-Brittannië en de Britse koloniën wordt het nog veel gespeeld. In Nederland spelen rond de 70 mensen actief polo. Voor de aanvang van het toernooi wordt het spel daarom uitgelegd. In de strijd om de King’s Cup doen 4 teams mee.

Activiteiten Royal Polo

Verder waren er een aantal activiteiten tijdens de 2 dagen. De wedstrijd om de Hat of the day. Er waren veilingen door een veilingmeester van Bonham’s. Zo was er de uitreiking van de Best Pony Award. En er was de Code Club. Een initiatief waar geld voor werd opgehaald. Kinderen tussen de 8 en de 12 jaar leren software te coderen. Hierdoor kunnen ze zelf websites, banners , games, enz maken. Zo worden kinderen voorbereid op de digitale toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen