Malkenschoten raakt dieren nu echt kwijt

Foto: Pixabay

Speeltuin en kinderboerderij Malkenschoten heeft onlangs de vergunningsaanvraag voor een dierentuinvergunning ingetrokken. De diercollectie moet hierdoor verkleind worden tot 10 wilde diersoorten.

Tijdsdruk Malkenschoten

De aanvraag voor de dierentuinvergunning werd in mei van dit jaar beoordeeld. Voor het verstrekken van de vergunning waren nog aanvullende onderzoeken nodig. Hier kon de eigenaar Accres niet binnen de gestelde termijn aan voldoen. Daarom gaan er 37 van de 47 wilde diersoorten verkassen. Malkenschoten heeft boerderijdieren, maar ook watervogels, siervogels, kikkers, schildpadden, vissen, een alpaca en een wallaby.

Ander thuis

Nu de weken na het nieuws vorderen, is voor de meeste dieren een andere plek gevonden. Zij gaan naar collega-boerderijen in de omgeving. Mocht het zo zijn dat ze na het verkrijgen van de juiste papieren terug kunnen, dan behoort dat zeker ook tot één van de opties. De gemeente zal meekijken met de visie die eigenaar Accres wil gaan opstellen. Zo antwoordde het gemeentebestuur op de vragen die de SGP had gesteld over de situatie bij Malkenschoten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen