Waarschuwingsborden moeten kleine reptielen gaan helpen

Foto: Pixabay

De Partij voor de Dieren in Apeldoorn wil dat Staatsbosbeheer waarschuwingsborden voor reptielen gaat plaatsen. Op zonnige dagen worden er door onoplettendheid veel reptielen doodgereden in de omgeving van Apeldoorn.

Dagelijkse problematiek

Jaarlijks worden volgens eigen waarnemingen en binnengekomen meldingen honderden zandhagedissen, hazelwormen en ringslangen doodgereden. Deze reptielen hebben de eigenschap om bij warm weer op asfaltwegen en fietspaden te gaan liggen om te zonnen. Volgens Omroep Gelderland ziet Staatsbosbeheer geen nut in het plaatsen van waarschuwingsborden.

Waarschuwingsborden

In Apeldoorn komen ze op de Hoog Buurlose Heide en de Asselsche Heide voor. Op de Pomphulweg en op fietspaden over de heide worden geregeld doodgereden dieren aangetroffen. Volgens Harry Voss, raadslid in Apeldoorn voor de Partij voor de Dieren: “Wat vindt het college van waarschuwingen op de gemeentelijke website, de gemeentelijke pagina in het Stadsblad, in toeristische informatie en informatieborden bij toeristische locaties, zoals camping en bungalowparken?”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen