Apentrots is het lesprogramma voor basisschoolleerlingen

Foto: Pixabay

Nu de eerste scholen weer begonnen zijn en de Apenheul de afrondende fase van het seizoen ingaat, is het moment weer daar zodat basisscholieren weer aan de gang kunnen met Apentrots. Het pakket lessen gaat over beweging en gezonde voeding. Wie anders dan de apen zijn de inspiratiebron geweest.

Vorig jaar ook Apentrots

Het lesboek is vorig jaar voor het eerst naar buiten gebracht en is mede ontwikkeld door JOGG Apeldoorn en Junior Lifestyle. Apen zijn een goede leerbron voor gezond eten en beweging. Daar is het de 3 organisaties dan ook om te doen. Het leren dat lekker eten en gezond eten prima samen gaan en het laten zien dat bewegen leuk is. Vorig seizoen zijn er meer dan 1000 leerlingen geweest die het programma hebben gevolgd. De meeste leerlingen vinden de combinatie van schoollessen en een les in Apenheul het coolst.

Volgend jaar buiten gemeentegrenzen

De kinderen gaan een link leggen tussen de voeding voor apen en de voeding voor mensen. Een ander deel van Apentrots gaat over hoe apen en mensen bewegen. In de afsluiter kunnen ze de voorbeelden in het boek dan live zien gebeuren. Alle groepen 6 van de basisscholen in de gemeente Apeldoorn worden benaderd om deel te nemen aan het programma. Volgend jaar wil het park het lesprogramma uitrollen buiten de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen