20-jarige overvaller ziet taakstraf vervangen worden door celstraf

Foto: ajel, pixabay

Meerdere keren werd de Apeldoorner de mogelijkheid geboden om zijn straf uit te voeren. Hij kreeg de straf omdat hij betrokken was bij de overval op snackbar ’t Bikkertje in Ugchelen in februari 2016.

Omzetting

De man uit Apeldoorn stond gisteren terecht in Zutphen. Hij had de politie aan de deur gehad. Nadat hij 3x op de vingers was getikt vanwege het niet uitvoeren van zijn taakstraf, kreeg hij bezoek van de politie. Die liet hem weten dat hij weer voor de rechter zou komen te staan omdat het OM zijn taakstraf wil laten omzetten.

20-jarige laat kansen schieten

De man liet gisteren aan de rechters weten dat hij toen besefte dat het menens was. Zijn advocaat vroeg dan ook aan de rechters om clementie. Hij wilde er persoonlijk op toe zien dat de man zijn taakstraf zou gaan uitvoeren. Dit was tegen het zere been van de officier van justitie. De man heeft 3 kansen gehad op verbetering en die hielpen allemaal niet. De straf in de zaak van februari vorig jaar was 120 jeugddetentie, waarvan 65 voorwaardelijk en een werkstraf van 120 uur.

Lees ook

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen