Energiebesparing en schoonheid van de nacht

Foto: Pixabay

Lichten uit en kaarsen aan tijdens de Nacht van de Nacht. Deze oproep doen de Natuur- en Milieufederaties (NMF) samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) doen aan alle restaurants in Nederland.

13e Nacht van de Nacht

Op zaterdag 28 oktober a.s. wordt voor de 13e keer de Nacht van de Nacht georganiseerd. Dit is om aandacht te vragen voor energiebesparing. En om eens goed te genieten van de schoonheid van de nacht. Ruim 400 maatschappelijke organisaties, clubs en bedrijven organiseren deze dag evenementen in het donker en honderden gemeenten en bedrijven doen ook mee. Vorig jaar waren er ook een paar restaurateurs die meededen en dit is jaar hebben KHN en MNF de handen in een geslagen om zoveel mogelijk restaurateurs aan te laten sluiten. In heel Nederland dineren in één van de “Nachtrestaurants”.

Koninklijke Horeca Nederland

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Wij vinden de Nacht van de Nacht een sympathiek initiatief dat we als horecabranche graag ondersteunen. Als restaurant kan je op een eenvoudige manier meedoen: door je lichten uit te doen en de kaarsen aan. Dat levert je twee dingen op: een romantische sfeer en een bijdrage aan een duurzamere maatschappij waarin we bewuster omgaan met verlichting. Ik hoop dan ook dat veel restaurants meedoen!”

Energiebesparing en lichthinder

De Nacht van de Nacht is een van de grootste maatschappelijke campagnes in Nederland waar ruim 600 maatschappelijke- en culturele organisaties, gemeenten en bedrijven in samenwerken. Afgelopen jaar bezocht een recordaantal van 45.000 mensen één van de activiteiten door het hele land. Samen met 10 ambassadeurs, waaronder Vincent Bijlo, André Kuipers, Govert Schilling en Anita Witzier vraagt de Nacht van de Nacht aandacht voor energiebesparing op verlichting en het voorkomen van lichthinder. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Dat kan veel spaarzamer en duurzamer. Door bijvoorbeeld minder te verlichten en gewone verlichting te vervangen door dimbare ledverlichting.

Restaurants kunnen zich aanmelden via de website www.nachtvandenacht.nl/licht-uit-bij/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen