Kick-Off Apeldoorn telt nog 100 dagen tot 3FM Serious Request

Foto: ©NPO3FM

Apeldoorn telt vanaf volgende week af naar de komst van 3FM Serious Request. Met nog 100 dagen te gaan, staan in Apeldoorn op 6, 7 en 8 september diverse activiteiten op het programma. Vanavond, woensdag 6 september, vindt in de Grote Kerk van 18.00 – 20.00 uur het Beursplein the Serious Edition plaats.

Onthulling kick-off

Nog 100 dagen hebben de dj’s van NPO3FM voordat ze gaan bivakkeren in het Glazen Huis op het Marktplein in Apeldoorn. De gemeente wil basisscholieren mobiliseren en de oudere jeugd. Vrijdag start er om 13.00 uur een kick-off op het Marktplein. Er zijn al over de 2000 aanmeldingen en de aanmeldingen stromen binnen. Basisschooljeugd is op vrijdag 8 september welkom op het Marktplein voor een speciale kick-off. De basisscholieren zijn getuige zijn van de onthulling van een reuzenversie van het glazen spaarhuisje. Daarvan worden er 15000 in Apeldoorn verspreid. Er is een nummer geschreven en dit is door 8 tieners ingezongen. Er is een dansje bij gemaakt en dit alles is gefilmd. De komende 100 dagen zal het liedje overal te horen te zien zijn. Alle deelnemers aan de kick-off vrijdag hebben het liedje en dansje toegestuurd gekregen met de mededeling dat het op het Marktplein gezamenlijk zal worden uitgevoerd.’

Broederliefde

De oudere jeugd staat een mooi event op het Caterplein te wachten, met onder andere ‘Broederliefde’. Burgemeester John Berends: “Vanaf de bekendmaking van de komst van 3FM Serious Request naar Apeldoorn, zie ik dat Apeldoorn zich enthousiast warm loopt. Apeldoorners komen nu al in actie. De 100 dagen ‘countdown’ is een mooi moment om met z’n allen nu alles op alles te zetten om tot een mooie opbrengst te komen voor de stille ramp”. Om de oudere jeugd ook te motiveren is er gekozen voor een 4 uur durend muziekevent vanaf 16.00 uur ’s middags. Op het Caterplein komen Broederliefde en Linde Schöne het podium op. Jongerenplatform Jong Apeldoorn is betrokken geweest bij de invulling van de middag.

Kroegbazen nemen het over

Als het officiële Serious Request-gedeelte erop zit, is op het Caterplein het vervolg van de kick-off dag. Als afsluiter nemen de horeca-ondernemers op het Caterplein de honneurs waar. Vanaf 20.00 uur is er Zer00’s Heroes. Muziek uit de ‘jaren nul’ is dan tot 01.00 uur in het uitgaansgebied te horen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen