Samenwerking Albert Heijn en FactorWerk

Foto: Factor Werk

Duurzame baankansen, werkervaring en een leeromgeving voor mensen die vallen onder de Participatiewet. Dat is waar supermarktketen Albert Heijn én FactorWerk gezamenlijk voor gaan. De overeenkomst die vertegenwoordigers van Albert Heijn en de arbeidsmarktregio FactorWerk op dinsdag 5 september ondertekenden, zorgt voor een structurele en krachtige samenwerking om dit te realiseren.

Samenwerking

Albert Heijn heeft de ambitie om zich in te zetten voor mensen met een arbeidsbeperking. Met deze overeenkomst heeft de supermarktketen in de arbeidsmarktregio met FactorWerk één aanspreekpunt. Alle partners van FactorWerk hebben hun kundigheid gebundeld in een krachtige dienstverlening voor werkzoekenden en werkgevers en adviseert hen bij werving en selectie. Met als ultiem doel om een goede duurzame match voor werkgever en -nemer te realiseren. De ondertekening vond plaats tijdens een bijeenkomst op het Werkplein Activerium in Apeldoorn.

Samen werk maken van werk

Regiomanager UWV Stedendriehoek en Noordwest Veluwe Marianne Lentz is trots:  “Landelijk werken we al langer samen met Albert Heijn. Nu doen we dat gezamenlijk, regionaal en op dezelfde wijze. Met deze ondertekening is het zoals we het graag willen: samen werk maken van werk!”

Uniforme afspraken

“Door uniforme afspraken vast te leggen en één aanspreekpunt is het voor ons eenvoudiger om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Daarbij richten we ons niet op de beperking, maar juist op wat de medewerker wel kan,” aldus Simone Jansen, Projectmanager Participatie bij Albert Heijn. “Landelijk heeft Albert Heijn al 1.700 werknemers uit de doelgroepen in dienst. In de regio Stedendriehoek en Noord-Veluwe zijn dat er ruim 47 en met deze overeenkomst gaan we dat verder uitbreiden.”

Bestuursvoorzitter FactorWerk Johan Kruithof: “Bij FactorWerk zetten ondernemers, onderwijs en overheid zich samen in om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in onze maatschappij. Ik juich het dan ook toe dat Albert Heijn zich in onze regio inzet om mensen uit de Participatiewet aan werk te helpen.” Mensen uit de Participatiewet zijn werkzoekenden die in het begin bij een werkgever vaak extra ondersteuning kunnen gebruiken om aan de slag te komen en te blijven.