Technasium scholieren RSG Harderwijk trappen Veluweproject af

Foto: Gemeente Harderwijk

Op woensdag 30 augustus ontvingen leerlingen van het Technasium van het RSG in Harderwijk een nieuwe casus. Inge Rietberg, gemeente Harderwijk, wil namens Visit Veluwe en de gemeente Harderwijk weten hoe de bereikbaarheid van de Veluwe verbeterd kan worden.

De eerste van 11

De leerlingen zijn de eersten die binnen het IVN Jongeren Adviesbureau Veluwe programma gaan bijdragen aan de ‘Veluwe op 1’. De komende 7 maanden zullen nog 10 andere scholen, verspreid over de Veluwe, betrokken worden bij het IVN Jongeren Adviesbureau.

Van Lelystad naar Harderwijk

Middelbare scholieren worden begeleid om op te kunnen treden als adviseur bij actuele en lokale praktijkopdrachten. Dit onder de vlag van het Jongeren Adviesbureau. Een programma van IVN, het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. De Technasium-scholieren van het RSG onderzoeken in 2 maanden tijd, hoe toeristen beter met het OV van Lelystad Airport naar Harderwijk kunnen reizen.

Jonge adviseurs gevraagd

Veluwse bedrijven, organisaties, lokale overheden en de provincie Gelderland hebben een gezamenlijke ambitie opgesteld: ‘In 2025 is de Veluwe de meest gastvrije bestemming van Nederland, waarin een hoge biodiversiteit voor flora en fauna in balans is met een unieke beleving van landschap, erfgoed, dorpen en steden. De vrijetijdseconomie is in 2025 gezond en het aanbod is echt gericht op de vraag van recreant en toerist.’

Concurrerend

Jongeren kunnen hun stem laten horen om de ambitie ‘De Veluwe op 1’ waar te maken. Zo blijft de Veluwe concurrerend aantrekkelijk en beslissen jongeren ook mee over hun toekomst. Ook voelen ze zich meer verbonden met de Veluwe. Aan de andere kant is het voor bestuurders en organisatie om frisse en creatieve ideeën te ontvangen.

Eindpresentatie Technasium

Op 25 oktober zullen de leerlingen de adviezen presenteren aan de gemeente Harderwijk en andere betrokkenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen