Vereniging Toeristisch Platform officieel opgericht

Foto: Pixabay

Op donderdag 31 augustus is de vereniging Toeristisch Platform Apeldoorn officieel opgericht. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan het verbeteren van wandel- en fietsroutes, uitkijkpunten en bereikbaarheid.

Marketing voor de gemeente

De nieuwe vereniging zal nauw samenwerken met marketingorganisaties Apeldoorn Marketing en VisitVeluwe. Meer informatie op de website van Toeristisch Apeldoorn. Tijdens de bijeenkomst van het Toeristisch Platform Apeldoorn op 18 mei bij Apenheul is het besluit genomen om van het TPA een vereniging te maken.

Vereniging nu vooral achter schermen

Er wordt hard gewerkt aan een werkplan om vanaf 2018 concreet met projecten aan de slag te gaan die bijdragen aan het versterken van het Toeristisch Toplandschap en de doelstelling De Veluwe op 1.

Toeristisch Platform pakt door

Het Toeristisch Platform functioneert goed als platform voor het delen van informatie en ook zijn er verschillende projecten met succes opgepakt de afgelopen jaren. In september volgt een oprichtingsvergadering waarbij besloten wordt over een werkplan voor 2018. Ook is een bestuur gekozen worden met een goede vertegenwoordiging vanuit de toeristische sector in Apeldoorn.

Bijdrage gemeente

Het TPA zal een bijdrage krijgen van de Gemeente Apeldoorn om te investeren in projecten die het gebied voor toeristen versterken en verbeteren. Daarbij is een goede samenwerking en afstemming met Apeldoorn Marketing en VisitVeluwe van groot belang. Het budget komt voort uit de verhoging van de toeristenbelasting. Dit najaar zal een convenant worden gesloten met de Gemeente Apeldoorn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen