In De Parken start dit najaar een groot project. Het asfalt wordt vervangen door klinkers

Foto: Google Maps

In De Parken start dit najaar een groot project. Het asfalt wordt vervangen door klinkers. Afgelopen dinsdag werd hierover een informatieavond georganiseerd, waar ruim 200 bewoners aanwezig waren. De avond stond in het teken van een duurzame toekomst van de wijk. Het project – met deze wijkbrede duurzame aanpak – is koploper in Nederland.

Ambities in de Parken

In dit project gaat de gemeente een stap verder dan ‘alleen nieuwe wegen aanleggen’. Er zijn ook sociale en duurzame ambities met De Parken. De wijk wordt bijvoorbeeld ‘afgekoppeld’: voor de afvoer van regenwater wordt een apart buizenstelsel aangelegd, waarmee het water in de grond infiltreert en / of uitkomt in de vijvers in de wijk.

Circulaire aanpak

Samen met inwoners, het bedrijfsleven en het onderwijs werkt de gemeente aan een duurzame toekomst van de wijk. Aan de basis ligt het gedachtegoed van een circulaire economie, waarin afvalstoffen zoveel mogelijk worden gezien als grondstof voor iets nieuws. Het project – met deze wijkbrede duurzame aanpak – is koploper in Nederland. Kijk voor meer informatie.

Apeldoorn en regenwater

Apeldoorn is een van de natste gemeentes van Nederland. De gemeente werkt aan een toekomstbestendige leefomgeving. Zo hebben bewoners in heel Apeldoorn de mogelijkheid om met behulp van subsidie hun woningen af te koppelen. En in vrijwel elke woonwijk worden wegen die toe zijn aan onderhoud voorzien van klinkers. Daarmee infiltreert het regenwater direct in de grond. Dat moet wateroverlast voorkomen.

Meer informatie

Meer informatie over onze aanpak in De Parken is te vinden op onze projectpagina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen