Jaarlijkse brandweerwedstrijden Apeldoorn en omgeving

Foto: pixabay

Zaterdag 30 september vinden de jaarlijkse brandweerwedstrijden plaats. Hier gaan de brandweerkorpsen van Apeldoorn en omstreken strijd met elkaar aan.

Beekbergen

Dit jaar is het organiserende korps, het brandweerteam van Beekbergen. In dit dorp zal de wedstrijd dan ook worden gehouden. De exacte locatie van de wedstrijd wordt pas op de dag zelf bekend gemaakt. Anders kunnen de deelnemende korpsen zich teveel voorbereiden.

Zo realistisch mogelijk

Een zo realistisch mogelijk scenario wordt nagebootst. Tijdens de wedstrijd, die duurt van 08.00 tot 17.00 uur, komen alle risico’s die in de regio van belang zijn, wellicht voorbij. Met alle facetten moet dus rekening worden gehouden. Deze kunnen voor komen naast de standaardtaken van de brandweer: brand, ongeval op het water, melding van gevaarlijke stoffen en brand. Lotus, politie, jeugdbrandweer en ambulancediensten staan ter beschikking tijdens de training.

Toeschouwers

Toeschouwers zijn van harte welkom. Voor de exacte wedstrijdlocatie kan contact opgenomen worden met de kazerne in Beekbergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen