Steeds meer tegenstanders bouw Multi Activity Center

Foto: Pixabay

De plannen van Accres voor de bouw van een Multi Activity Center krijgen steeds tegenstanders. Meerdere ondernemers hebben bezwaar aangetekend bij de gemeente. Het pand moet aan de Dubbelbeek verschijnen.

Funcentrum

Een funcentrum met bowlingbanen, lasergamen en escaperoom. Deze plannen heeft Accres met de bouw van het Multi Activity Center. Al deze activiteiten zijn al te beleven in Apeldoorn. Hierom spreken de huidige ondernemers in de Apeldoornse recreatiebranche dan ook hun ongenoegen uit over de plannen. Accres is een op zichzelf staande organisatie en de gemeente Apeldoorn is de enige aandeelhouder. De ingediende bezwaren spreken voornamelijk van angst voor oneerlijke concurrentie. Vergunning zouden mogelijk makkelijker verstrekt kunnen worden.

Te hoge kosten

De financiering van de hoge investeringskosten heeft het bedrijf Accres zelf geregeld. Omdat de bouw van het funcenter binnen de commerciële tak van het bedrijf valt, ontvangt het geen subsidie of andere tegemoetkoming van de gemeente. Ook niet omdat deze toevallig de enige aandeelhouder is. Voor activiteiten bij wijkcentra, kinderboerderijen en zwembaden ontvangt Accres wel financiële steun van de gemeente. Mocht het Multi Activity Center op een zeker moment in de rode cijfers komen, zal de gemeente niet bijspringen.

Cookieinstellingen