Regenboogzebrapad op Coming Out Day?

In januari 2016 bracht de fractie van GroenLinks de komst van een regenboogzebrapad voor het eerst ter sprake tijdens een Politieke Markt Apeldoorn.

Gaybrapad

Steeds vaker zie je een regenboogzebrapad in het Nederlandse straatbeeld verschijnen. In meer dan 30 plaatsen is er al wel eens 1 geplaatst. Sommige zijn tijdelijke, bijvoorbeeld als ludieke actie. Zoals in Harderwijk tijdens nationale grappendag 1 april. Ook zijn er plaatsen waar het absoluut geen grap is. In Tilburg werd in oktober 2015 een “gaybrapad” aangelegd. In Groningen is er sinds oktober vorig jaar een permanent regenboogpad. In de meeste gevallen gaat het niet om een echte oversteek met zwart-witte strepen. Een “oversteekpad” met regenboogkleuren staat symbool voor de gelijkheid van een individu.

Regenboogzebrapad Apeldoorn

Maandag 11 september stelden de 3 fracties van D66, PvdA en GroenLinks vragen over de komst aan B&W. De reden is de toezegging om actie te ondernemen bij een concreet verzoek tot plaatsing van een regenboogpad. In juni heeft Fenne de Kroon (15) een brief gestuurd hierover en is er door wethouder Kruithof met haar gesproken. Zij startte een burgerinitiatief. Coming Out Day op woensdag 11 oktober zou een mooie datum zijn om het pad te plaatsen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen