CSV Apeldoorn heeft hoofd niet bij AJAX

Hoofdklasser speelt geen goede wedstrijd en kan bezoekers niet bijbenen. CSV Apeldoorn heeft thuis op sportpark Orderbos niet weten te winnen van de bezoekers uit Amsterdam. Tegen AJAX amateurs was CSV niet opgewassen.

Overrompeld

In de 6e minuut wordt het voor AJAX 3 maal is scheepsrecht. Nadat in de 1e minuut van Zoolingen miste en in de 4e minuut el Amrani, is het Danso die in de 6e minuut de assist van el Amrani verzilvert. Hierna begint CSV wat wakkerder te worden en krijgt het wat meer de ruimte om te kunnen voetballen. Er volgen over en weer wat kansen. AJAX blijft wel gevaarlijk en ziet in de 22e minuut Akoy de 0-2 op het scorebord prikken.

Druk blijft

Na de 0-2 blijft AJAX druk zetten op de goal van CSV-keeper Jansen. Deze weet zijn goal schoon te houden. In de 38e minuut laat de verdediging van AJAX een steek vallen en profiteert van Es. Hij brengt de marge terug tot 1 doelpunt. Akoy maakt er nog geen minuut later weer 2 van. En met 1-3 op de klok duiken de teams de kleedkamer in.

Weinig verandering spelbeeld

In de eerste 8 minuten van de 2e helft moet keeper Jansen 4x reddend optreden en weet hij de aanvallers van AJAX van scoren te beletten. Na 10 minuten spelen kan Jansen het gat in de verdediging niet repareren. El Biyar maakt 1-4 voor AJAX. Dan gaat het spel een kwartiertje wat meer naar de kant van CSV vallen. Perdon weet in de 71e minuut de Apeldoornse eer nog een klein beetje hoog te houden door de 2-4 er in te koppen.

Afstraffen

Het zijn echter de bezoekers uit Amsterdam die met het dolende CSV afrekenen. 2 minuutjes na de goal van Perdon, scoort Danso 2-5. 5 minuten voor tijd maakt AJAX-speler Mike van ’t Land de laatste goal van de middag. Hij staat helemaal alleen voor de goal en schiet de bal achter keeper Jansen. AJAX speelde een goede wedstrijd en CSV heeft de “spionnen” van Willem II voldoende voer voor woensdagavond gegeven.