Lokaal Apeldoorn vraagt B&W rekening te houden sluiting Teuge

Foto: Google Street View

Bij de lage route voor vakantievluchten van Lelystad Airport over vliegveld Teuge, moet het vliegveld mogelijk sluiten. De gebruikers van het paracentrum Teuge zullen niet meer terecht kunnen op het vliegveld rechts van Apeldoorn terecht kunnen.

Faillissement

Dat gegeven zal leiden tot een faillissement van luchthaven Teuge. Het paracentrum zorgt voor de grootste bron van inkomsten van het vliegveld. De landingsrechten zijn aanzienlijk hoger dan bijvoorbeeld recreatievluchten. Landingsrechten worden per geland persoon berekend. Lokaal Apeldoorn vraagt zich af of het college rekening houdt met dit scenario.

Alternatief Lokaal Apeldoorn

Vandaag wordt tijdens een debat in de Tweede Kamer met staatssecretaris Dijksma gesproken over de vliegroutes. Als de favoriete route van Dijksma, dwars over Teuge, doorgaat, zouden er bijvoorbeeld meer zakelijke en recreatieve vluchten naar Teuge verplaatst moeten worden. De staatssecretaris heeft eerder aangegeven dat een uitbreiding van Lelystad Airport niet kan, zonder vliegveld Teuge. Het college van burgemeester en wethouders vindt het daarom nog te vroeg om te denken aan een mogelijk faillissement van Teuge. Volgens Lokaal Apeldoorn en het vliegveld zelf, is het beter om te kijken naar routes die niet pal over Teuge gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen