112

Ramkraak Mercatorplein gepleegd met gestolen auto

Door twee rijplaten tegen de etalage van de juwelier aan te zetten, konden de mogelijke verdachten met een auto door de etalage knallen.

Deventer

De auto, een rode Volkswagen Jetta, is gestolen vanaf de Schurenstraat in Deventer. De eerdere ramkraak bij dezelfde juwelier, is ook gepleegd met een uit Deventer gestolen auto. De zwarte Ford KA is gestolen vanaf de Jan Steenstraat, vlakbij de Schurenstraat. De politie denkt daarom dat de daders mogelijk uit Deventer komen. Mogelijk zijn de 3 pogingen tot inbraak bij juwelier Marleen Peters in winkelcentrum Keizerslanden in Deventer ook het werk van dezelfde daders.

Buit ramkraak

Beide keren was juwelier Maaskant in Kerschoten het slachtoffer. Deze keer maakten de daders een hoop sieraden buit. Bij de kraak in augustus werd niks buitgemaakt. Toen bleef het bij materiƫle schade.

Getuigen

De politie vraagt getuigen of mensen die tips hebben over de dieven bij juwelier Maaskant, bijvoorbeeld over de mogelijk gestolen rijplaten, via de Opsporingstiplijn 0800-6070 contact op te nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen