Apeldoorn blij met WK Para-baanwielrennen in 2019

Foto: Pixabay

Het wereldkampioenschap baanwielrennen voor mensen met een beperking vindt in 2019 plaats in Apeldoorn. Dat maakte de internationale wielerbond (UCI) dinsdagavond 19 september bekend na een vergadering van het beslissende comité tijdens het WK Wielrennen in Noorwegen.

Apeldoorn: “Ontzettend trots”

Het evenement vindt plaats in het voorjaar van 2019 in Omnisport. Wethouder Nathan Stukker: “We zijn ontzettend trots dat Apeldoorn naast het WK Baanwielrennen in 2018 ook in 2019 als gaststad mag optreden voor het WK Para-baanwielrennen. Naast top- en breedtesport is sportparticipatie een van de belangrijke speerpunten in ons sportbeleid. Ik ben blij dat we straks mogen laten zien dat iedereen mee kan doen en kan sporten, op recreatief en topsportniveau”.

Belangrijke kwalificatie

De gemeente is samen met Organizing Connection, KNWU, Provincie Gelderland en Ministerie van VWS in dit evenement gedoken. “Door onze  krachten te bundelen hebben we snel kunnen schakelen en kunnen we nu met trots melden dat we het belangrijkste kwalificatietoernooi voor de Paralympische Spelen van Tokyo 2020 naar Apeldoorn hebben kunnen halen.”

Cookieinstellingen