CSV Apeldoorn eervol onderuit tegen zeer aanvallend Willem II

CSV Apeldoorn heeft zich in de thuiswedstrijd om de eerste ronde in de KNVB-beker kranig verweerd tegen de bezoekers van eredivisionist Willem II.

Volop in de aanval

De Tilburgers drongen vanaf de eerste seconden direct de helft van de Apeldoorners binnen. In de eerste 10 minuten wordt er 4x een serieuze aanval opgezet. Daarvan moet keeper Jansen 3x voor CSV in actie komen. In de 10e minuut komt een voorzet voor de goal van Willem II terecht. Wellenreuther lijkt wat te moeten zoeken, maar pakt de bal wel klem. Willem II blijft hierna weer de 16 van Jansen opzoeken en weet een paar mooie ballen op de goal af te vuren, maar de krijgt de bal niet tegen de netten. In de 24e minuut claimen de bezoekers een strafschop voor Rienstra die in de 16 neergaat. Het arbirtrale trio ziet niks in de neergang van Rienstra.

Gaatje

In het 3e kwartier van de wedstrijd blijft Willem II druk zetten. Verschillende kansen volgen elkaar op en dankzij keeper Jansen blijft de bal wel uit de goal. In de 40e minuut weet Rienstra een gaatje te vinden in de verdediging van de thuisploeg. Hij schiet van afstand de 0-1 op het scorebord. Dan lijkt het verzet van CSV gebroken want 2 minuten later is het Tsimikas die een duel wint, schiet en de ruststand op 0-2 brengt.

Kopie 2e helft

De 2350 toeschouwers krijgen direct na het fluitsignaal voor de 2e helft een kopie van de eerste helft voorgeschoteld. Willem II gaat volop op de aanval. Verdedigend laat de thuisploeg in ieder geval goed zien wat het kan. Na nog geen 5 minuten voetballen is het weer Tsimikas die scoort, 0-3. In de 53e minuut profiteert Sol van de overtalsituatie en maakt de 0-4. Van der Hulst verlaat aan Apeldoornse kant het veld met een armblessure, daardoor speelde CSV heel even met 10 man.

Slotoffensief CSV

In de 61e minuut weet Krijns de CSV-aanval te bekronen met een doelpunt. Hij maakt er 1-4 van. Een mooie goal voor de eer van de club en terecht voor de prestaties van Krijns deze wedstrijd. Na deze goal lijkt CSV wat meer het spel te gaan maken. Er volgen wat kansen, waarbij Wellenreuther serieus moet ingrijpen. In de 76e minuut maakt Steven van Es dan ook 2-4 en slinkt de Tilburgse voorsprong van 4 naar 2 doelpunten verschil. Het thuispubliek en CSV geloven nog in een goede afloop en gooien er een slotoffensief in. In de 85e minuut verdient CSV een vrije trap op de rand van de 16 maar scheidsrechter van Oostrom ziet dat anders.

Gestreden

De wedstrijd duurt nog iets langer dan de reguliere speeltijd en de in de laatste minuten van de wedstrijd weet Willem II de wedstrijd rustig uit te spelen. De eindstand 2-4 en CSV heeft hard gestreden om niet met een monsterscore achter te blijven. Willem II bekert door.