Een jaar vriend van een statushouder

Foto: Pixabay

Stel je voor dat je in een, voor jou, vreemd land bent zonder vrienden en familie. Je spreekt de taal niet, je kent de gebruiken en cultuur niet en je kent helemaal niemand.

Thuisvoelen

Dat is wat veel vluchtelingen en statushouders meemaken…. dagelijks. Hoe kunnen zij zich ’thuis’ gaan voelen. Ver weg van alles wat bekend en prettig voor ze is. Natuurlijk kunnen ze veel dingen zelf al oppakken, bijvoorbeeld door het leren van de Nederlandse taal. Maar contact leggen is best pittig als je net begint met het leren van de taal. Gelukkig zijn er mensen die deze groep ‘medelanders’ graag helpt.

Present Apeldoorn

De missie van Present Apeldoorn is een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Met het project Meet & Connect willen we een duurzame verbinding tot stand brengen tussen Nederlanders en statushouders. Dit vanuit de overtuiging dat ieder mens vrienden nodig heeft om zich thuis te kunnen voelen.

Gekoppeld aan elkaar

Concreet betekent dit dat we Apeldoorners koppelen aan statushouders voor een periode van één jaar. Gedurende dit jaar spreek je met elkaar af, onderneem je activiteiten en deel je je leven met elkaar op basis van vriendschap en gelijkwaardigheid. Je wordt tijdens dit jaar begeleid door de projectcoördinator van Present.

Agenda informatie

Meer informatie: www.presentapeldoorn.nl of kom naar de infoavond 3 oktober 19.30 locatie: Aventus, laan van de Mensenrechten 300. Meld je aan: [email protected]

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen