Deventenaar (30) krijgt 40 maanden celstraf en schadevergoeding opgelegd

Dinsdag 3 oktober is bij de rechtbank in Zutphen een 30-jarige inwoner uit Deventer gestraft tot 40 maanden cel en tot het betalen van een schadevergoeding van €2800.

Steekpartij tijdens uitgaan

Bij een ruzie tijdens het uitgaan in Apeldoorn op 17 maart trok de dader een mes en stak hij iemand daarmee in de rug. De man was samen met een vriend op stap in Apeldoorn toen zij ruzie kregen met een groep mannen. De Deventenaar trok een mes en bedreigde één van mannen hiermee. Een vriend van de man trok deze weg en liepen daarna zelf weg. De Deventenaar liep de man achterna en stak hem daarna in de rug. Het slachtoffer bleef achter met een grote wond en een klaplong.

Verweer Deventenaar

De dader beriep zich op noodweer. Dit werd door de rechter van tafel geveegd. Omdat uit de situatieschets niet blijkt dat de man bang was voor het slachtoffer en omdat de man bewust een keuze maakte om de man in de rug te steken. Volgens de rechter blijkt hier een poging tot doodslag uit.

Eis

De officier van justitie eiste 30 maanden celstraf. Vanwege de ernst van de situatie ging de rechter hier overheen en gaf ook extra voorwaarden aan de straf. De 40 maanden celstraf heeft 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De man moet begeleid gaan wonen of in een maatschappelijke opvang verblijven. Hij heeft een meldplicht bij de reclassering en mag geen verdovende middelen en alcohol gebruiken. Ook moet de man zich laten behandelen voor zijn persoonlijkheidsstoornis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen