Bureau GLD behandelt morgenavond 2 Apeldoornse zaken

Deze week behandelt het programma 2 zaken die in Apeldoorn plaatsvonden. Een zaak in juli mist nog een aantal aanknopingspunten. Ook komt de gewelddadige overval op de 18-jarige jongen van vorige week aan bod. Dit meldt www.politie.nl

Woninginbraak

Op zaterdagmiddag 15 juli wordt ingebroken bij een woning aan de Schapendoesweg 5 te Apeldoorn. Getuigen zien twee onbekende vrouwen met een bos bloemen bij de woning aanbellen en daarna achterom lopen. De bloemen zijn kort daarvoor gekocht bij een supermarkt in de buurt. De aankoop en de twee vrouwen zijn op de bewakingsbeelden van de winkel te zien. Eén van de twee vrouwen is inmiddels herkend naar aanleiding van een soortgelijke woninginbraak maar de andere nog niet.

Beroving met geweld

Op woensdagavond 4 oktober rond 21.05 uur werd bij het kruispunt aan de Vlijtseweg, richting de hoek Vlijtseweg / Edisonlaan een 18-jarige inwoner van Apeldoorn door drie onbekende jongens beroofd. Hierbij werd het nodige geweld gebruikt. Uiteindelijk weet het slachtoffer zich los te rukken. De drie onbekende jongens gaan er vandoor met zijn rugtas. In de uitzending meerdere vragen en signalementen van de drie onbekende jongens.

Bureau GLD

Bureau GLD is het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland. Samen met politie en justitie wordt de kijker wekelijks opgeroepen mee te denken over kleine en grote criminaliteit in Gelderland. Door het programma zijn al veel misdrijven opgelost. Zo’n één op de drie zaken levert zulke goede informatie op dat de politie verder kan met het onderzoek. Marèl van Steenbergen presenteert het programma, samen met Ben van Ingen Schenau, Paul Koetsier en Esther Naber van politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen