Fusie woningcorporatie Ons Huis goedgekeurd

Foto: Pixabay

Per 1 januari 2018 gaan de twee woningcorporaties verder als 1 organisatie. Ons Huis verhuurt zo’n 5000 woningen in Apeldoorn en Zutphen. Het haalbaarheidsonderzoek is afgerond en het ministerie heeft akkoord gegeven.

Groen licht fusie

Van beide woningcorporatie heeft de Raad van Commissarissen groen licht gegeven, hierna was het enige obstakel nog de Autoriteit Woningcorporaties. Deze instantie heeft namens het ministerie goedkeuring gegeven. Door de fusie kunnen meer of beter taken met betrekking tot volkshuisvesting worden opgepakt. En er is meer geld beschikbaar voor het investeren in nieuwe en bestaande woningen.

Organisatorisch

De komende tijd zal de nieuwe organisatie worden opgetuigd. De nieuwe naam wordt Ons Huis. Er zullen wat personele zaken anders ingevuld gaan worden. Zo zullen 5 werknemers van stichting Woningbedrijf Warnsveld een andere functie in de nieuwe organisatie krijgen. Arjen Jongstra blijft directeur-bestuurder. De huurders in Apeldoorn zullen weinig merken van de wijziging. De huurders in Zutphen en Warnsveld zullen eerdaags bericht krijgen of er wat wijzigt en zo ja, wat er dan voor hen wijzigt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen