Winkeliers in de Eglantier willen graag cameratoezicht

Foto: Pixabay

Na de gewapende overval door 4 tieners op kapsalon Ami is het veiligheidsgevoel van ondernemers in de Eglantier verslechterd. De 4 jongens zijn wel snel gepakt, maar de overval heeft wel gewoon kunnen gebeuren.

Cameratoezicht

Cameratoezicht helpt bij herkenning van bijvoorbeeld gemaskerde overvallers. In de openbare ruimte zou dit dus kunnen bijdragen aan een veiliger gevoel bij de ondernemers in de Eglantier. Winkels blijven helemaal dicht op koopavond of winkels sluiten eerder. De hoofdreden? Bang dat een overval in de donkere dagen ook bij hen kan plaatsvinden.

Niet de eerste winkeliers

De overval op de kapsalon is niet de eerste overval op een winkelier. Ook bij kledingwinkel Adam een aantal jaar geleden en snackbar Charly is al vaker het doelwit van criminelen geweest. Met Whatsapp en Burgernet zijn stappen in de goede richting gezet. Om de zorgen nog meer weg te nemen zouden camera’s in het winkelcentrum een goede oplossing zijn. De winkeliers hebben het plan gevat om de lokale politiek de ernst van de situatie te laten zien.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen