Satudarah Apeldoorn jaar lang zonder clubhuis

Foto: Still YouTube

Een jaar lang moeten de leden van motorclub Satudarah zonder hun clubhuis doen. De deuren moeten een jaar gesloten blijven. Dit heeft burgemeester Berends besloten naar aanleiding van de grootscheepse politie-inval vrijdag 29 september.

Brief raad

Gistermiddag werd de gemeenteraad per brief ingelicht over het besluit van de burgemeester. De dag na de inval, zaterdag 30 september, werd het clubhuis al per direct gesloten. Dit was op verzoek van Berends. De inval de avond ervoor was onderdeel van een groot landelijk justitieel onderzoek naar motorclubs.

Overtredingen

Dat het bijna twee weken duurde voordat burgemeester John  Berends het besluit heeft genomen om het clubhuis voor langere tijd te sluiten, komt doordat hij eerst het onderzoek heeft afgewacht. Welke informatie hij heeft gekregen om dit besluit te vormen, laat hij niet weten. Wel is een overtreding op basis van de Opiumwet en de Drank- en Horecawet reden genoeg om de sluiting met een jaar te verlengen.

Satudarah Apeldoorn Midlands

Het Apeldoornse chapter, Midlands, is ook op de hoogte gesteld. Bij het politiebezoek eind september werden twee mensen aangehouden. Er werden een aantal zaken in beslag genomen. Een vlindermes, wiet, contant geld, administratie en een handelsvoorraad cocaïne en heroïne. In het clubhuis werd bovendien een bedrijfsmatige bar aangetroffen in het pand. Deze was in bedrijf zonder vergunning.

 

 

 

Cookieinstellingen