Twee varianten voor 1200 extra fietsparkeerplaatsen

Foto: Google street view

Tot 2030 zijn er in de omgeving van het NS-station in Apeldoorn 1200 extra fietsparkeerplaatsen nodig. Een deel daarvan komt aan de zuidkant van het station en het andere deel aan de noordkant.

Arbeidsplaatsen en veiligheid

Hier kiest de gemeente Apeldoorn voor een bewaakte stalling met bemensing. Dit levert arbeidsplaatsen op en bevordert het gevoel van veiligheid. Om de bestaande stalling beter te benutten wil de NS de maatregel invoeren waarbij de eerste 24 uur gratis geparkeerd kan worden in de bewaakte fietsenstalling. Pas na 24 uur moet betaald worden voor het stallen van de fiets. De verwachting is dat met deze maatregel de beschikbare ruimte dan beter benut wordt.

Twee varianten

Voor een bewaakte stalling zijn er twee mogelijkheden: een variant zonder bemensing en een variant met bemensing. De laatste variant is duurder maar de gemeente Apeldoorn investeert hiermee in extra arbeidsplaatsen. De gemeente Apeldoorn investeert eenmalig €50.000,- en jaarlijks €57.745,-  om de staling op deze manier in de lucht te houden.

Fietsparkeren

Verwacht wordt dat deze vorm van fietsparkeren begin 2018 ingevoerd kan worden waardoor er meer ruimte komt voor de fiets bij het station.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen