Blikjes en flesjes actie wegens succes verlengd

Foto: Pixabay

Al 1,5 jaar zetten Apeldoornse verenigingen zich in voor een schone leefomgeving. Zij hebben een geadopteerd gebied onder hun hoede en zorgen er met schoonmaakacties voor dat het gebied netjes blijft.

Extra voor de clubkas

Bijkomend voordeel: ze verdienen hiermee tegelijkertijd een extraatje voor de clubkas. Inmiddels is het aantal verenigingen dat meedoet opgelopen tot 76. Ook volgend jaar kunnen de verenigingen hun enthousiasme voortzetten, de actie is namelijk met een jaar verlengd.

Opruimvirus

De betrokkenheid bij de verenigingen is groot. Inmiddels zijn er ruim 1,1 miljoen blikjes en flesjes ingeleverd. Dit levert 0,05 cent per blikje of flesje op (met een maximum van 20.000 stuks per kalenderjaar). Elk kwartaal kunnen de deelnemers een rapportage aanleveren om te laten zien hoe zij hun schoonmaakacties hebben georganiseerd. De meest enthousiaste vereniging wordt ook dit jaar weer beloond met een prijs.

Gemeente blij met blikjes

Wethouder Mark Sandmann is blij met de inzet van de verenigingen. “We merken dat verenigingen echt heel actief zijn om zelf een gebied schoon te houden. Daarnaast levert het natuurlijk ook een mooi extraatje op voor de club. Daarom willen we in ieder geval nog een jaar doorgaan met de actie.” De blikjes en flesjes actie maakt onderdeel uit van de campagne ‘Heel Apeldoorn is Rein’ en is tevens onderdeel van de landelijke campagne Schoon Belonen. Meer informatie over de actie is te vinden opĀ www.apeldoorn.nl/rein.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen