Gun jezelf en je kind meer ontspanning, plezier en compassie in de opvoeding

Foto: Publiek Domein

Veel ouders zijn onzeker over de opvoeding: “Waarom reageert mijn kind zo heftig? Doe ik het wel goed?” Ze worden daarbij overstelpt door meningen en overtuigingen over hoe ze als ouder moeten zijn en voelen zich gespannen en schuldig naar hun kinderen toe.

Verder verwijderd

Daardoor raken ze steeds meer verwijderd van de essentie: ontspannen opvoeden vanuit vertrouwen, liefde en bewust-zijn. “Nu de feestdagen naderen, die in het teken zouden moeten staan van plezier en ontspanning, ervaren veel ouders stress, en dat kan echt anders”, aldus de ouderschapscoach en spreker over bewust ouderschap Anouk van der Schans uit Bilthoven.

Bewustwording

Van der Schans helpt als expert op het gebied van bewustwording in het ouderschap ouders om zich bewust te worden van zichzelf, als mens en als opvoeder. Haar workshops en trainingen over ‘bewust ouderschap’ stellen je in staat om zonder oordeel naar jezelf te kijken als ouder, je eigen overtuigingen en patronen te begrijpen en leren je hoe je beter kunt omgaan met de heftige emoties van je kind. Ze beschrijft tijdens haar workshops gevoelige en ook humoristische situaties die herkenbaar zijn voor vrijwel elke ouder. Aan de hand van deze voorbeelden, oefeningen en praktische tips laat ze zien hoe je je kind met meer (zelf-)compassie ontspannen kunt grootbrengen.

Gestrest als ouder? Dat geef je door aan je kinderen

“Als je meer bewust bent van jezelf in je rol als ouder, dan ben je in staat om je kinderen vanuit (zelf)vertrouwen in het leven te laten staan: vandaag, maar ook als ze later groot zijn. Want kinderen leren van hun ouders, ook hoe ze met hun emoties omgaan. Ze hebben jou nodig. Jij kunt ze helpen om uit te groeien tot bewuste en liefdevolle volwassenen,” legt de ouderschapscoach uit.

Workshop Bewust Ouderschap

Op 20 november is er een speciale editie van de workshop Bewust Ouderschap, waarbij extra aandacht wordt besteed aan de naderende feestdagen en de onrust die daar vaak bij komt kijken. Van der Schans: “Tijdens de workshop leer je rustig en onvoorwaardelijk te reageren op de emoties en het gedrag van je kind. Door het toepassen van de inzichten die je opdoet tijdens de workshop, kan ik je verzekeren dat jij en je gezin het komende Sinterklaas- en Kerstfeest met veel meer plezier en ontspanning zullen ervaren. Een mooier cadeau dan dat kan je jezelf -en je kinderen- natuurlijk niet geven.”

Informatie agenda

De workshop vindt plaats op maandag 20 november van 10:00 uur tot 13:00 uur in Simone’s Dream, Hoofdstraat 153 te Apeldoorn. Aanmelden en meer informatie via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen