A-team Pluryn onderhoudt snellaadstations van Fastned

Foto: Pluryn

Met de overdracht van een elektrische bus en bedrijfskleding aan het A-team is de geheel nieuwe samenwerking tussen Pluryn en Fastned beklonken. Het door Fastned benoemde A-team voert facilitair onderhoud uit bij tien snellaadstations rondom de Veluwe (o.a. stations aan de snelwegen A1, A50, A30 en de A28).

Facilitair Onderhoud

Het team bestaat uit tien bewoners van Plurynlocatie Het Hietveld in Beekbergen. Zij zijn vijf dagen per week op pad en zorgen ervoor dat de snellaadstations voor elektrische auto’s er verzorgd en netjes uitzien. Na een korte opleiding bij Fastned startte het A-team begin oktober met de onderhoudswerkzaamheden bij de snellaadstations.

Spic en span

Het A-team voert in kleine teams van twee of drie cliëntmedewerkers en een begeleider verschillende taken uit: ze zorgen dat de zonnepanelen spinnenwebvrij zijn, ruimen afval rondom het laadstation op en blazen al het losliggende herfstblad weg. Na een maand opstarten, is het team nu volledig operationeel. Er wordt zelfs al gedacht aan uitbreiding van de samenwerking.

Netwerk

Fastned heeft in Nederland een netwerk van 63 snellaadstations voor elektrische voertuigen. Bij deze opvallende gele laadstations, die te vinden zijn langs snelwegen en in steden, kunnen elektrische voertuigen in een half uur worden opgeladen. Het snelgroeiende bedrijf zocht naar ondersteuning bij het onderhoud van de snellaadstations. Die ondersteuning werd voor tien snellaadstations gevonden bij Pluryn. Michiel Langezaal, oprichter en directeur van Fastned, is verheugd met de samenwerking: “We zijn erg blij met het A-team. Met deze samenwerking komen twee duurzame initiatieven heel mooi samen.”

Meedoen in de samenleving

Meedoen in de samenleving is het motto van Pluryn. Door in de samenleving werkzaamheden te verrichten ervaren mensen met een beperking een sociaal gewaardeerde rol. Ze horen erbij en doen werk dat ertoe doet. Dat geldt ook voor de leden van het Fastned A-team. Door hun bijdrage aan het onderhoud van het snellaadnetwerk dragen zij op hun beurt bij aan het veraangenamen van elektrisch rijden. Op die manier doen zij wat terug voor de samenleving. Pluryn noemt dat dubbele duurzaamheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen