15-jarige Ruben uit Apeldoorn gehuldigd voor heldendaad

Foto: Madurodam

De 15-jarige Ruben uit Apeldoorn redde in januari 2017 een vrouw voor een aanstormende trein bij een spoorwegovergang in Twello. Eerder werd hij al onderscheiden met de Koninklijke Erepenning Menslievend Hulpbetoon.

Nationale Heldendag

De eerste kinderhelden ontvangen hoge onderscheiding tijdens kinderheldenviering. Maar liefst acht helden een onderscheiding ontvangen. Alle 8 hebben een enorme heldendaad verricht waarbij ze het leven van iemand hebben gered. De onderscheidingen zijn uitgereikt vanuit de Kanselarij der Nederlandse Orden, de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen en het Carnegie Heldenfonds.

Madurodam

Naast de acht helden huldigde Madurodam vandaag in Madurodam ter ere van Nationale Kinderheldendag zeventien kinderhelden vanwege hun heldendaden. Waaronder Ruben den Engelse uit Apeldoorn. In het bijzijn van honderden kinderen zijn hun namen geslagen in het beeld van George Maduro, oorlogsheld uit de Tweede Wereldoorlog. Dagelijks inspireert Madurodam kinderen om in de voetsporen van haar naamgever te treden, door bij hen empathie, onbaatzuchtigheid en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Het afgelopen jaar hebben verschillende kinderen laten zien al over deze karaktereigenschappen te beschikken, in de vorm van een echte heldendaad, of juist een sociaal-maatschappelijke daad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen