Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell

Foto: Pixabay

Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell (SWIII/LBP) houdt op zaterdag 25 november van 9:30 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 16:30 uur een Open Dag.

Activiteiten

De open dag is op het terrein aan de Jachtlaan 4-6 in Apeldoorn. Kinderen vanaf 4 jaar en hun ouders/verzorgers zijn die dag van harte welkom om kennis te maken met scouting. Tijdens de Open Dag is er van alles te doen in het stuk bos aan de Jachtlaan. “Je kan tijdens de open dag bij alle leeftijdsgroepen een kijkje nemen,” vertelt José Garcia Lucena, die zelf leiding geeft bij de Ekerstroep, dit zijn jongens in de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Ook is er een grote klimwand en is er een mogelijkheid om zelf vuur te maken. Verder worden er ook nog grote spellen gedaan door verschillende groepen.

Vrijwilligers

Bij de scoutinggroep zijn ze ook op zoek naar vrijwilligers, vooral in de ochtend. “Zonder genoeg begeleiding is het niet mogelijk om de kinderen een leuk en veilig programma aan te bieden,” zegt José die zelf als leiding is begonnen door ook tijdens een open dag een kijkje te komen nemen. “Mijn vriendin zat op scouting en ik was wel eens benieuwd wat ze daar nou allemaal deden. Ik zit er nu zelf al bijna 7 jaar bij en heb er al veel vrienden en kennissen aan over gehouden.” De gezelligheid en saamhorigheid tussen de vrijwilligers op de zaterdag noemt José als een grote stimulans. “Maar het is vooral het plezier en de waardering van de kinderen waar je enthousiast van wordt. Je leert ze dingen waar ze hun hele leven wat aan hebben.”

Over Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell

Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell is lid van Scouting Nederland en daarmee onderdeel van de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land. Scouting zorgt voor leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren. Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell is de grootste scoutinggroep van Gelderland en is te vinden aan de Jachtlaan 4-6 in Apeldoorn. Deze locatie is een prachtig stuk bos tegenover monument De Naald en behoorde ooit tot de kroondomeinen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen