Winkelgebieden Apeldoorn bij schoonste van Nederland

Foto: Still Gemeente Apeldoorn

Van de 25 grootste gemeenten is Apeldoorn voor de tweede keer achtereenvolgens in de top 3 geëindigd. De uitslag van het onderzoek werd deze week bekend gemaakt.

Hartstikke leuk

Wethouder Detlef Cziesso: “Hartstikke leuk! Niet alleen dat we deze keer in de top 3 staan, maar dat het een continuering is. Niet alleen deze keer, maar vorig jaar stonden we ook al in de top 3.” Het winkelgebied van winkelcentrum de Eglantier is zelfs de schoonste van Apeldoorn en daarmee ook de schoonste van Gelderland. Jos Diependaal, voorzitter winkeliersverenging winkelcentrum de Eglantier, heeft korte lijnen met de conciërge van het het winkelcentrum. Diependaal: ”Het is belangrijk dat het winkelcentrum schoon is voor de beleving van de mensen. Het voorkomt verpaupering, het voorkomt criminaliteit, het daagt uit goeie dingen te doen en niet de verkeerde dingen te doen.”

Volgend jaar schoonste winkelgebieden?

Als Apeldoorn volgende jaar op de eerste plaats wil eindigen als schoonste winkelstad van Nederland moeten wellicht de aandachtspunten wat meer opgepoetst worden. Wethouder Cziesso: “We hebben Apeldoorn Rein. Hierin werken winkeliers, bedrijven, scholen en particulieren samen aan een schoon Apeldoorn.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen