Onderzoek naar inbraken in 2017 in Gelderland

Foto: Still Politie.nl

De eerste tien maanden van 2017 heeft in de provincie Gelderland een totaal van 2674 inbraken opgeleverd. Dit blijkt uit onderzoek van SmartAlarm, waarbij nationale politiecijfers werden geanalyseerd.

Inbraken in Gelderland

In Gelderland waren er in de eerste tien maanden van dit jaar 3697 pogingen tot inbraak. Hiervan had 72,3% een succesvolle afloop voor de inbrekers. In totaal werden 1023 inbraken voorkomen.

Meeste inbraken in gemeente Nijmegen

De meeste inbraakpogingen werden genoteerd in de gemeente Nijmegen, waar inbrekers 445 probeerden binnen te dringen. In ruim 75% van de gevallen (334 keer) waren zij hier succesvol. In de gemeente Apeldoorn werden 246 geslaagde inbraken gesignaleerd. In Harderwijk 42, Elburg 23, Epe 44, Ermelo 34 en Nunspeet had 27 geslaagde inbraken.

Onderzoek naar kans op inbraak

Wanneer wordt gekeken naar het aantal inbraken per inwoner, valt op dat een aantal gemeenten ruim boven het provinciale gemiddelde zit. De gemeenten in de regio vallen hier niet onder. In Rheden heb je ruim 182% kans op een inbraak. Net als de percentages van de geslaagde inbraken. In onze regio slagen er niet veel meer of minder inbraken dan het gemiddelde in de provincie. In Buren hebben inbrekers bijna90% kans op een geslaagde inbraak.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen