Slaapgast nummer 1 in het Glazen Huis is bekend gemaakt

Foto: Wikimedia

All You Need Is Love presentator Robert ten Brink komt de opgesloten radiodj’s van 3FM een nachtje vergezellen. Dit maakte de radiozender maandagmorgen bekend. Wie de overige slaapgasten zijn, maakt de zender binnenkort bekend.

Verblijf

Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn krijgen van vrijdag 21 december tot zaterdag 22 december 12 uur lang tv-presentator Robert ten Brink over de vloer. Net als de 3 dj’s eet hij tijdens zijn verblijf niks en zamelt hij geld in voor het Rode Kruis. Al jaren brengt de presentator geliefdes op televisie weer samen en is blij dat hij dit mag doen voor families in conflict- en rampgebieden. Ten Brink: “Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om met Kerst samen te zijn, omringd door je geliefdes en naasten. Met mijn bijdrage aan de actie, kan het Rode Kruis vermiste kinderen en familieleden weer samen brengen. Iets mooiers dan dat is er niet.”

Stille ramp: breng ze weer samen

Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen mensen op zoek naar hun dierbaren. Vooral in conflict- en rampgebieden als Nigeria, Congo en Nepal leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers en zussen. Met de opbrengst kan het Rode Kruis vermiste kinderen en familieleden opsporen, het contact herstellen en hen in bijzondere gevallen thuis brengen.

3FM Serious Request

Van maandag 18 tot en met zondag 24 december 2017 komt Nederland in actie tijdens de jaarlijkse inzameling van NPO 3FM. Vanuit het Glazen Huis draaien de dj’s de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt. Tot en met Kerstavond maken de dj’s 24/7 live radio en televisie, zijn ze continu online en volgen ze inzamelingsacties en actievoerders op de voet. En dat op een lege maag. Alle overige 3FM dj’s, bands, artiesten, luisteraars en bezoekers op het plein geven de jocks de energie die ze zo hard nodig hebben.

Zeer succesvol

Sinds de allereerste editie in 2004 zet NPO 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. In 2016 bracht de actie 9.257.000 euro op om longontsteking bij kinderen tegen te gaan. Alle edities van 3FM Serious Request hebben tot nu toe in totaal 96.2 miljoen euro opgebracht.

Serious Request volgen

Volg 3FM Serious Request op NPO 3FM, 3FM.nl, Facebook, Instagram, en Snapchat voor meer nieuws. Meer informatie: www.3fm.nl/seriousrequest

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen