Wijziging in bezorgsysteem folders en huis-aan-huis bladen

Foto: Son en Breugel Nieuws

De ondernemers in de folderbezorgbranche zijn het er niet mee eens, maar de rechter vindt dat Amsterdam het systeem mag gaan omdraaien. Dit meldt Nu.nl.

Deursticker

De deursticker ja/nee wordt mogelijk vervangen door een ja/ja-sticker. Folderbezorgers mogen dan alleen maar folders door de brievenbus drukken als mensen een ja/ja-sticker op de deur geplakt hebben. De huis-aan-huis-bladen blijven sowieso bezorgd worden omdat daar de berichten van ambtelijke instanties in staan.

Verschil in systemen

In het huidige systeem ontvangt ieder woonadres automatisch (zo zou het moeten) een huis-aan-huis krant en folders. Mocht je één van de twee niet willen, kun je bij het gemeentehuis gratis een deursticker van je keuze afhalen. In het nieuwe systeem ontvangt ieder woonadres alleen het huis-aan-huis blad met de ambtelijke berichten. Als je ook folders wil ontvangen, kun je dat door middel van een sticker aangeven. Wil je helemaal niks ongeadresseerds ontvangen, kan de nee/nee-sticker ook gebruikt worden.

Bedrijven in de folderbranche

Ondernemers en bedrijven in de folderbezorgbranche willen kijken welke stappen ze nog kunnen ondernemen. De MailDB, KVGO (Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen) en reclameverspreider Spotta hebben niet het idee dat er voldoende is gekeken naar hun wensen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen