Glad op de weg en sneeuwbuien verwacht

Foto: Pixabay

Vanwege de gladheid in de vroege ochtend en de te verwachte sneeuwbuien tegen het einde van de ochtend zal er vandaag volop met strooizout worden gestrooid.

Strooien

Gisteren kwam in de ochtend voor het eerst wat sneeuw voor. Over de gehele dag genomen wisselden regen, hagel en vooral sneeuw zich met elkaar af. Door de temperatuur, die de hele dag zo rond het vriespunt bleef hangen en vannacht wat verder naar beneden is gezakt, is het wegdek behoorlijk glad. Rijkswaterstaat neemt de snelwegen en provinciale wegen voor haar rekening. Binnen de gemeentegrenzen geldt het strooibeleid van de gemeente zelf. Het kan voorkomen dat bepaalde wegen en (fiets)paden niet gestrooid worden.

Flinke periode met sneeuw

Vanaf een uur of 10 neemt de kans op sneeuw toe. Het ziet er naar uit dat het de hele dag zal blijven sneeuwen. Halverwege de middag is er mogelijk kans op een klein stormmoment. De windkracht neemt dan toe tot 5 met flinke stoten tussendoor. De gevoelstemperatuur is dan ook erg winters met zo’n 9 graden onder nul.

Koude dag en glad

Morgen, maandag, zal de sneeuw nog een flinke tijd blijven liggen. De temperatuur zal een maximum bereiken van zo’n 1° a 2°. Het blijft koud aanvoelen met in de middag en de avond een kans op een bui.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen