Vluchtelingen krijgen meer opties voor volgen opleidingen

Foto: Flickr/Bodey Marcoccia

Statushouders en vluchtelingen krijgen op korte termijn meer mogelijkheden tot het volgen van een universitaire of hogeschool opleiding. Dit is vastgelegd in een convenant door Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen.

Maatwerk voor vluchtelingen

Het draait om maatwerk en taalontwikkeling in de samenwerking. Het plan is opgesteld om statushouders op hun eigen niveau aan de gang te krijgen. De groep statushouders waar over wordt gesproken bestaat uit zo’n 20 personen met hogere opleiding. Door de focus te leggen op talent en taal kan het project het beste slagen. De kans op een baan wordt daarmee een stuk groter.

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

De stichting begeleidt de jongeren in het voortraject en houdt de monitor erop in het vervolgtraject tijdens de studie, baan of stage. Het doel van de stichting is dan ook om een duurzame plek in de arbeidsmarkt op eigen niveau te realiseren. Dit lukt door begeleiding en financiële steun. Het UAF is inmiddels actief in zo’n 20 gemeenten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen