Zagen, zagen, wiede wiede wagen in Beekpark

Foto: Pixabay

Ook Helicon komt in actie voor Serious Request 2017. Op 20 december staan leerlingen en docenten van 14.00 tot 20.00 uur zij aan zij in het Beekpark. Samen gaan ze doen waar ze goed in zijn: actief buiten aan de slag.

Dikke machines

Met behulp van motorkettingzagen, klimgordels, bijlen en monkeygribs zamelen ze geld in voor het goed doel. Het is zeker de moeite waard om te komen kijken, want het belooft een spektakel voor oog en oor te worden. Kinderen (vanaf 8 jaar) kunnen bovendien actief mee doen door zelfgemaakte kerstballen de boom in te klimmen. En ben je minder goed in klimmen, dan kun je hem ophangen vanuit een hoogwerker!

Zaagdemo’s en zelf ballen in de boom hangen

Ieder uur geeft het Helicon Zaagteam een zaagdemo. Bezoekers krijgen uitleg en kunnen de houten plakken die gezaagd worden kopen. De leden van het Helicon Klimteam zorgen ervoor dat deze plakken de boom in kunnen, zodat er een boom vol houten kerstballen ontstaat. De plakken kunnen eerst versierd worden en voorzien van een wens. Daarna kunnen ze door kinderen of volwassenen omhoog gebracht worden en hangen de leden van het klimteam ze op de gewenste plek. En uiteraard helpen er ook nog tal van leerlingen mee om dit in goede banen te leiden en extra activiteiten te organiseren.

Houten hart

Instructeur Richard gaat ter plekke een hart met een motorzaag carven uit een blok van ongeveer 1 bij 2 m. Dat is een waar spektakel om te zien. Het resultaat gaat uiteraard geveild worden en we verwachten een mooie opbrengst!

Over Helicon

Helicon MBO Apeldoorn is een kleine actieve school, gelegen op een unieke locatie aan de Loolaan in Apeldoorn. In het karakteristieke pand verzorgt een enthousiast team van ongeveer 40 medewerkers groene-opleidingen voor ruim 400 leerlingen. De leerlingen volgen een van de volgende opleidingen: Bos- en natuurbeheer, Boomverzorging/ETW, Dierverzorging en Dier en gedrag, Eco en wildlife. Helicon MBO Apeldoorn hoort bij Helicon Opleidingen. Eigentijds groen onderwijs, veelzijdige opleidingen. Met duurzaamheid, ondernemerschap en innovatie hoog in het vaandel. Onze scholen voor vmbo en mbo staan in Noord-Brabant en Gelderland

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen